top of page
  • Writer's pictureKNUT

Designasema KNUT on uusi käsityön ja muotoilun solmukohta keskellä KokkolaaKokkolaan vanhalle tunnelmalliselle rautatieasemalle 31.3.2023 avattava uusi designmyymälä kokoaa saman katon alle käsityötä ja muotoilua läheltä ja kauempaa. Designasema KNUT on käsillä tekemisen ja inspiraation solmukohta. KNUT tarjoaa inspiraatiomatkan kotimaiseen käsityöosaamiseen niin junaa odottaville matkustajille kuin kenelle tahansa käsityöstä ja muotoilusta kiinnostuneelle.


KNUT on PaaPii Design Oy:n ja Taito Keski-Pohjanmaa ry:n yhteistyönä syntynyt konsepti. Yhteistyö sai alkunsa Taito Keski-Pohjanmaan ry:n toiminnanjohtajan Tuula Puoskarin aloitteesta kehittää yhdistyksen myymälätoimintaa ja toiveesta tavoittaa asiakkaita myös käsityömatkailun näkökulmasta. Tuula esitti idean yhteistyöstä PaaPiin toimitusjohtaja Anniina Isokankaalle, joka lähti innolla mukaan ideoimaan. Vanhan rautatieaseman keskeinen sijainti ja tunnelmalliset tilat tarjosivat puitteet, jossa ajatusta lähdettiin jalostamaan myymäläksi tosimielellä. Jo alussa oli selvää, että vuonna 1886 valmistunut asemarakennus ja sen historia haluttiin pitää suunnittelun keskiössä. Kokkolan designasema KNUT sai nimensä Valtion rautateiden arkkitehdin ja asemarakennuksen piirtäjän, Knut Nylanderin mukaan. KNUTin konsepti ja visuaalinen ilme on Finsketin brändijohtaja Juha Järvisen käsialaa.


Käsityön arvostus yhteistyön voimavarana


Yhdessä tekemisen into on huokunut alusta saakka, kun kahden toimijan tiimit ovat yhdistäneet osaamisensa. Yhdistävä tekijä löytyy arvostuksesta käsillä tekemiseen ja designiin. Taito Keski-Pohjanmaa ry:n tehtävä on edistää alueen käsityökulttuuria ja -taitoja. PaaPiin oma vaatetustehdas Kokkolassa ja taideteollisen osaamisen säilyttäminen alueella ovat linjassa Taito Keski-Pohjanmaan tavoitteiden kanssa, kertoo myymälävastaava Marika Saarela.


Tuotevalikoimasta löytyy paikallista ja suomalaista designia ja käsityötä. Kokkolassa valmistettujen tuotteiden etsijälle löytyy vaihtoehtoja. Esillä on PaaPiin ja Finsketin sisustustuotteita, lahjatavaraa ja vaatteita. Valikoimaan kuuluu myös Taito Keski-Pohjanmaan tekemispaketteja, valmistuotteita sekä kattavasti alueen käsityöyrittäjien tuotteita. Valikoiman vaihtuvuudesta pitävät huolen myös kuukausittain vaihtuvat pop up tuotteet sekä asemalla järjestettävät tapahtumat. Oli kyse sitten meno- tai paluumatkasta tai ei kummastakaan, on valikoimassa paljon tuotteita, joita on helppo napata mukaan, minne menetkin, kertoo Saarela.


Autolla saapuville parkkipaikkoja löytyy helpoiten vieressä sijaitsevan Chydenia kauppakeskuksen parkkihallista. Designasema on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä PaaPiin tehtaanmyymälästä sekä Taito Shop Kokkolan lankamyymälästä.

Kokkolan designasema KNUT toivottaa kaikki kokkolalaiset ja matkailijat tervetulleeksi!Comentarios


bottom of page